Mietteitä ohjelman teosta img_4439.jpg

Silminnäkijä v.2013 keväällä

Kun Tiina kysyi muutama viikko sitten, lähdetkö ohjelmaan mukaan. Ensin epäröin, että jaksanko koska on siinä aina oma hommansa ilta varata siihen aikaa. Lopulta Tiina sai minut ylipuhuttua.

Tämän koirakon valitsin juuri sen vuoksi, koska näillä koirilla on "huono"maine, niille ei kuulemma voi tehdä mitään. Plus tykkään itse haasteellisimmista koirista, jos olisin halunnut päästä helpolla ja näyttää että kaikki on niin kaunista ja luxusta olisin ottanut jonkin helpon koiran, jollaisia suurin osa asiakkaista kuitenkin on.

Ja kaksi vahvaluonteista koiraa on aina vaikeampi lähteä kasvattamaan kuin yksi koira, joukossa tyhmyys tiivistyy. Molemmat koirat olivat suht helppoja yksin, mutta kaksin....kuten mainospätkässä näitte, kaukana helpoista koirista laumana.

 

 

Ohjelman teko oli hauskaa, unohdin kamerat joka oli tarkoituskin:). En salannut ,peitellyt mitään mitä tehtiin. Ainut, että jouduin ottamaan koirat itse hihnaopetukseen, mitä en normaalisti tee vammautuneen ranteeni vuoksi. Mun tekniikka näyttää erilaiselta mitä asiakkaalle neuvon, koska mun ranne ei liiku.    Samalla mietin myös, että miten monen tunnin työt saadaan laitettua 30min ohjelmaan mukaan,eli todella paljon on karsittu asioita pois ja osa aivan tärkeitä asioita.

 

Nyt kun ohjelmasta on tehty esittelyt niin tekstin perusteella kuin mainospätkänä. En olisi uskonut mikä myllytys alkaa jo ennen ohjelman esitystä. Minut on tämä toinen koulukunta haukkunut pystyyn omalla yleisöluennollaan, että olen koiranhakkaaja,eläinrääkkääjä ,kamala ihminen. Hän oli oikein kyyneleitä vuodattanut miten hirveä ihminen minä olen:). Miten alas ihminen voikaan vajota tehdessään näin??Tästä jokainen voi tehdä omat johtopäätökset.Miksi hän haukkuu minua koko ajan:(. Ihmisestä se ainakin kertoo sen verran, että täytyy olla huono itsetunto ja itsekritiikki, koska haukkumalla muita kalastelee asiakkaita:). Tämä samainen koirakouluhan on haukkunut jo oikeaa peviä niin kauan kun kyseinen firma on ollut pystyssä:). Jokaisen harkintaan jää, menisitkö ja kuuntelisitko esim. luentoa, jossa haukutaan toinen koirakoulu kunta pystyyn:). Itse en menisi tai lähtisin kesken luennon kotiin. Kerrankin jos kuulen tai luen jostain, että mua haukutaan enään hlö.kohtaisesti kyseisen koirakoulun puolelta, asiasta tulee sitten jo isompi ja siihen tarvitaan sitten jo lakimiestä:) he saa mun puolesta haukkua koulutustapaani mutta EI minua:).

 

Itse en koko ohjelmassa, enkä ohjelman jälkeen ole haukkunut yhtään ketään. Miksi haukkuisin??Mulle on sama missä koirakoulussa ihmiset käy ja hyvä että on valinnanvaraa, jonkun mielestä tämä koirakoulu on kamala koska täällä kielletään koiraa ja toisen mielestä toinen koirakoulu missä ei saa kieltää on ihan hirveä koulu. Nykyaikana täytyy olla vara mistä valita.

Toinen ääripää josta yllätyin oli osa pevi jengistä. Hekin haukkuu minua liian agressiiviseksi kouluttajaksi ja nyt heti lähti liikkeelle huhu että minut on heitetty kovakouraisuuden vuoksi ulos pevijengistä:). Ei tästä kauan ole kun minua kehuttiin parhaimmaksi pevi kouluttajaksi, en ole ihan tässä vuoden aikan monsteriksi muuttunut.Ihan kaikille tiedoksi lähdin pevijengistä jo yli vuosi sitten itse pois.Ei vain kiinnostanut enään olla kenellekkään tilivelvollinen mistään asiasta, haluan tehdä kaiken miten itse parhaksi näen.

On todella mielenkiintoista huomata miten 2 eri koulukuntaa hyökkäsi minua vastaan. Pohdinnaksi jää syyt, olenko uhka heille? pilaanko heidän mainettaan? vai mikä tässä mättää. Eikä yhdelläkään näistä koulukunnan ihmisistä ole POKKAA soittaa tai laittaa minulle mailia suoraan, vaan minut haukutaan palstoilla ja tosiaan yleisöluennolla mikä oli jo pohjanoteeraus:). Kuulemani perusteella tämä ihminen sopisi hyvin myös Helsingin teatterikouluun, koska näytös oli ollut niin"uskottava".

img_5005.jpg

 

Tätä koulutustyyliä mitä käytän, on pidetty salassa vuosikaudet,missään ei ole julkisesti näytetty, mitä koulutus oikeasti on. Tämän vuoksi monella ihmisellä on aivan vääräkäsitys koko koulutuksesta. Osan silmään koulutus voi olla rajua ,osan ei, koska osa koirista tarvitsee napakamman linjan osa ei. Ja napakammalla linjalla en tarkoita koiran hakkaamista vaan henkistä otetta ja napakampaa tehostetta koiraan.  Periaate ettei omistajan tartte sata kertaa ja vuosikausia koiraansa kouluttaa ,vaan asia saadaan muutamassa minuutissa perille.

Ei koiralaumakaan montaa vuotta kasvata esim.pentua laumaansa, ei tosiaan se tapahtuu sekunneissa ja sen jälkeen kaikki on ok ja onnellisia. Ehkä tämä jengi pelkää ja häpeää itse omaa koulutusmuotoaan, häpeävät käyttää kolinapurkkeja,ketjupantoja ja jääkaudesta puhumista. Itse en häpeä koska olen tehnyt jo 7v itsenäisesti töitä, eikä asiakaspulaa ole ollut, Se on mulle paras palkka koska 80% asiakkaista tulee muiden asiakkaiden suosittelemana. JOS olisin koiranhakkaaja, enköhän olisi jo joutuntu vaihtamaan ammattia aikoja sitten, koska ei kukaan tulis eikä suosittelis minua tuttavilleen.

Teot ja asiat puhukoon puolestaan. Minun luona käy paljon esim. agressiivisia koiria, joille on oltava todella johdonmukainen, jotta koira saadaan tunnin aikana sietämään muut ihmiset ja koirat, ja koiraa hakkaamalla ei tämä onnistu, koirahan tulee vastaan ja puree myös minua tai omistajaa.

 

Mutta ihan kaikille tiedoksi. Itse kannan vastuun ohjelmasta ja seison sanojeni takana, olen siinä oma itseni kuten kuuluu ollakkin. Ketään haukkumatta ja ketään mainostamatta. Ja sekin kävi mielessä, jos en olisi maininnut mistä olen alunpitäen oppia saanut, siitäkin olisi tullut älämölöä koska en kertonut sitä.Eli tosiaan milloinkaan et voi olla mieliksi kenellekään.

Pertille kiitokset, kun sain itselleni hyvän ammatin missä viihdyn:)

Muistakaa katsoa 18.4 klo 20 tv 2 ohjelma Silminnäkijä

 

MITÄ OHJELMAN JÄLKEEN POHDINNAT

 Nyt on ohjelma nähty, enkä kadu päivääkään kun mukaan lähdin. Nyt on ihmisille näytetty,että on muunlaisiakin koirakouluja kuin namikouluja. Jokainen voi ohjelmasta itse valita sen mikä sopii hänelle parhaiten. Aika oli lyhyt , paljon jäi näkemättä ja kertomatta. Mutta ne jotka tulee koulutukseen, saavat sitten ne oikeat ohjeet juuri hänen koiralleen:)

Väitetään, että tässä koiraa kiskotaan hihnassa ja se on eläinrääkkäystä. Jokainen ohjelman nähnyt kuuli mihin asia perustuu. ja kun olemme muutaman kerran koiraa nyppästy,koira ei enään vedä,koiralle ei tule niskavaurioita kun tekniikka on oikea.ja osalle koirasta ei edes ketjupantoja laiteta:).Eli hihnakävelykin on koira kohtainen.Ja eniten tässä huvittaa se että me saataisiin nostaa melkein jokainen koiranlenkkeiljä syytteeseen eläinrääkkäyksestä koska osa koirista vetää niin paljon omistajaa,että ne jopa hapettavat itse itsensä:(. SE on eläinrääkkäystä.

 

Ihmettelen myös miten Seyllä on resursseja ja aikaa kaiken tämän Suomen eläinrääkkäys asioiden keskellä,laitella mulle postin kautta lappusia,jossa olis varmaankin kerrottu ettei se koira ole susi(enkä näin ole väittänyt missään että koira olis oikea susi).Kun ajatellaan miten paljon on oikeasti hätää kärsiviä eläimiä,niin sey vaan jaksaa miettiä mitä minä ajattelen koirista.Tämän vuoksi aikoinaan erosin kaikista näistä seystä ja hesystä jne, koska he eivät osaa käyttää aikaa,vaivaa ja resursseja sinne missä sitä tarvitaan. Ihan kuin heidän ajatukset saisi minun ajatukset muuttumaan erilaiseksi:) Nekin rahat mitkä tuli netistä tulostettaviin papereihin ja postimerkkeihin olis kannattanu laittaa eläimille jotka tarvitsee sen jokaisen pennin, että pysyvät hengissä. Ala arvoista toimintaa seyltä ja tässä meni tosiaan se viimeinenkin uskottavuus. Kun kuoren avasin,nauroin ja heitin roskiin..sinne meni jonkun jäsenmaksajan maksut,suoraan roskiin. Moniko jäsen haluaa rahojensa menevän roskiin?? En minä ainakaa.

 

HAH Saimpa tänään ihan "virallisen"kyselyn koirankouluttajien taustoista, ensinnäkin siinä oli niin paljon kirjoitusvirheitä, että oli jo heti olo, aha täähän on ihan mua varten tehty kysely:). Ja nää samat vastukset kyl löytyy ihan täältä kotisivuilta, mistä olivat mailiosoittenkin saaneet. Tässä 3 esimerkki kyssäriä 5. Käytätkö pelotteita ja pakotteita, kuten räminäpurkkeja, suihkupulloja, kuristuspantaa, vedonestovaljaita? Jos käytät, miten perustelet?
6. Tunnetko koirien rauhoittavat signaalit? 7.  Oletko päivittänyt tietosi koirien käyttäytymisestä ja oppimisesta?

En ole niin tyhmä etten tosiaan tajua kenelle tää oli suoraan suunnattu, ja alussa kysyttiin mun taustoja olenko oppinut vieraiden vai omien koirien kautta kaikkea:)...terveisiä vaan Turkuun Jos luitte tämän, olette jo saaneet vastaukset kaikkiin kysymyksiin:). Ja nyt on sen verran asia selvinnyt että tämä virallisen kysymysten laittaja on käyttänyt nimeään ja asemaansa väärin,ei ole mitään virallisia tutkimuksia olemassakaan hän vain halusi udella minulta tietoja.Harkinnassa syytä huijausyrityksestä KOSKA sanaa virallinen tutkimus jne.Osa kysymyksistä olivat hlö kohtaisia omaan käyttöön.

img_3498.jpg