Miten lähdemme kasvattamaan koiriaimg_5691.jpg

Kaikki alkaa niin sanotusta neuvolatunnista. Tällöin käydään lenkillä, tehdään koiralle pienimuotoinen luonnetesti, jossa katsotaan minkä luonteinen koirasi on ja millainen suhde omistajalla on koiransa kanssa. Tämän jälkeen lähdemme vasta miettimään, mikä on paras tapa lähteä etenemään juuri teidän kohdallanne.

Yleensä kaikki alkaa niin sanotulla jääkaudella (huomiomattomuusjaksolla). Se on tietty jakso, joka on koirakohtainen. Koiralle ei sen ajan aikana anneta ollenkaan huomiota. Tämän tarkoitus on aloittaa kaikki puhtaalta pöydältä, ja avata koiralta ne "tulpat" korvista, jotta seuraavat käynnit sujuisivat helpommin, kun lähdemme koiralle jo puhumaan pikku hiljaa.

Toisella kerralla puutumme hihnakävelyyn, opetamme koirallesi ettei hihnassa vedetä ,ja saatte jatko ohjeet miten toimitte jääkauden suhteen. Hihnatunnin vetää yleensä avustaja, koska rannevamman vuoksi en voi ranteella hihnakävelyä opettaa

Kolmannella käynnillä teemme koiraohituksia kiinni ja irti. Lähdemme lenkille, vastaan tulee avustajia koirineen.

Neljännellä käynnillä teemme sokkotreffit. Omistaja on omillaan. Puhumme puhelimen kautta koko ohituslenkkien ajan. Tunnilla on avustajat mukana joita omistaja ohittaa ja me kävelemme kaukana takana seuraamassa tilannetta. Tarvittaessa tulemme rinnalle opettamaan.

 

 

img_1180.jpg