Bach kukkaterapiaa eläimille

Tällähetkellä en käytä tippoja asiakkaille,täällä on kuitenkin perustiedot ja tippoja voi tilata monesta nettikaupasta

cimg2840.jpg

Terapian perustaja on brittiläinen lääkäri Edward Bach (1886–1936), joka kehitti terapian perinteisen homeopatian pohjalta. Bach valmistui lääkäriksi ja toimi alkuun lääkärinä, mutta siirtyi myöhemmin lontoolaiseen homeopaattiseen sairaalaan. 1930 hän alkoi kehitellä omaa menetelmäänsä ja perusti myöhemmin erityisen terapiakeskuksen.

                                         Mitä on kukkaterapia?

Terapiassa käytetään kukkauutteita, jotkamukaan on valmistettu luonnonkukista. Yksi valmiste on niin sanottuja parantavia ominaisuuksia sisältävä luonnonlähteen vesi.

Uutteilla ei hoideta sairautta vaan ihmistä/eläintä, jonka persoona ratkaisee valmisteen valinnan. Niiden on tarkoitus vahvistaa eläimen torjumaan sairautta ja stressiä. Uutteita käytetään muuhunkin kuin pelkästään sairaustilojen hoitamiseen, esimerkiksi masennukseen,agressioon,yli seksuaalisuuteen,traumahoitoon ja muihin eläinten luonneongelmiin.

Toisin kuin homeopaattiset lääkkeet Bachin uutteet valmistetaan kaikki myrkyttömistä kasveista, sillä menetelmän mukaan ”positiivinen energia” voi torjua tai neutraloida ”negatiivisen energian”.

Kuuri ei ole dopingaine.

 

 

Lyhyt esittely jokaisesta kukkauutteestakuva_053.jpg

Agrimony
Eläimelle jotka kärsivät henkisistä ja psyykkisistä vaurioista, eläin on ahdistunut, ei malta rauhoittua. Fyysisinä oireina voi olla ruuansulatus ongelmia, virtsa vaivoja ja ihottumaa.

Aspen
Eläin pelkää ja ahdistuu tietyistä tilanteista, säikähtää outoja ääniä ja menee mielellään piiloon. Eläin voi jopa "pimahtaa päästään" koska paniikki on niin suuri.
Fyysisinä oireina voi olla ripuli, närästys, ruuansulatus ongelmat, munuaisissa ongelmia ja virtsaamis ongelmia.

Beech
Eläimelle joka inhoaa esim. perheen toista lemmikkiä tai ihmistä, eläin on todella pitkävihainen ja ahdasmielinen. Eläin reagoi herkästi ilmaston muutoksiin
Fyysisinä oireina voi olla nivel ongelmat.

Centaury (pitkälti niin sanottu naisten uute)
Eläimelle joka liimautuu/leimautuu liikaa ihmisiin. Lemmikki voi olla niin sanottu ovimatto lemmikki. Lemmikille jotka ovat todella heikossa kunnossa sairauden jälkeen. Eläin on monesti liian nöyrä.

Cerato
Eläimeltä puuttuu itseluottamus, aloitekyky,jäljittelee mielellään vain toveriaan yrittää päästä sieltä mistä aita on matalin. Hakee koko ajan hyväksyntää ihmiseltä.

Cherry Plum
Valmiste on tehty äärimmäiseen kauhuun, paniikkiin, stressiin ja jännitystilaan, esimerkkinä ansaan jäänyt eläin.

Chestnut Bud( pentujen ja nuorten eläinten uute)
Eläimelle kenellä on oppimis vaikeuksia, tekevät samat virheet uudestaan ja uudestaan. Pennuilla myös kodin tuhoamiseen.

Chicory
Lemmikille jotka suojelee omaa ihmistään henkeen ja vereen. Eläin seuraa koko ajan kintereillä ei päästä omistajaansa pois silmistään. Taipuva mustasukkaisuuteen. Käytetään psykosomaattisissa sairauksissa.

Clematis
Eläin on usein unelias, pitkästynyt, hajamielinen, mikään ei kiinnosta. Nartuille valeraskauksien hoidossa hyvä jos narttu on poissa olevan oloinen. Helpottaa nukutuksesta heräämistä.

Crab Apple
Tämä uute on sairauksien "äiti" uute.cimg2321.jpg

Elm
Eläimille joita treenataan liikaa, eläin on väsynyt eikä motivaatiota enään tahdo löytyä. "Burnout tipat"

Gentian (masennukseen)
Eläin lannistuu helposti, on alakuloinen. Eläin lopettaa vaikka syömisen kun ikävöi tietyn asian perään esim. koiralta kuolee omistaja.

Gorse (masennukseen)
Eläin on alakuloinen ja toivoton tapaus. Eläin ei vastaa edes kannustuksiin. Elämän halu on aika huono.

Heather
Eläimelle ketkä tekee tuhojaan jäätyään yksin. Koirille jotka haukkuvat yksin ollessa ja ovat muutenkin herkkä haukkuisia joka paikassa. "Räksyttäjän uute". Eläimelle keitä ei paljon omistajan käskyt kiinnosta.

Holly
Agressivisille eläimille. Tätä käytetään usein star of betlehemin kanssa jos eläimellä trauman vuoksi on tullut vihaiseksi. Nämä eläimet hyökkäävät aina ilman syytä.

Honeysuckle
Murehtivalle ja ikävöivälle eläimelle jonka omistaja tai lemmikkitoveri on kuollut. Käytetään myös koti ikävää potevalle lemmikille ja jos eläimen on vaikea tottua uuteen ympäristöön.

Hornbeam
Voimistava uute uupumukseen käytetään paljon pentueen pienemmän pennun pelastukseen ja sairaiden eläimien vahvistamiseen

Impatiens
Eläin on levoton sielu, ei malta keskittyä mihinkään. Kärsimätön, malttamaton ja impulsiivinen. Kaikki pitää tapahtua heti ja kaikki tehdään täydellä teholla. Nämä eläimet ovat herkkiä tapaturmille. Fyysisinä oireina usein lihas- ja niveloireita.

Larch
Eläimellä ei ole yhtään itseluottamusta, annetaan monesti pahan pohjimmaiselle, sille hyljätylle pennulle ketä kukaan ei huoli. Koira on ujo ja varautunut.

Mimulus
Eläin pelkää tiettyjä asioita kuten viemäri, eläinlääkäri, pölyimuri ym.

Mustard
Eläimelle ketkä kärsivät syvästä masennukseta.

Oak
Antaa elämän iloa ja potkua takapuoleen. Eläimelle jotka taistelee jonkin sairauden ym. puolesta, eläin ei halua luovuttaa helpolla, sillä on halu elää.

Olive
Luonnon c vitamiini. Lemmikille ketkä tarvitsee paljon unta, eläin on lopen väsynyt jonkun fyysisen tai psyykkisen sairauden tai tapaturman jälkeen. Tämä kohottaa kuntoa ja lohduttaa sairasta eläintä.

Pine
Eläin on luonteeltaan koko ajan anteeksi kun olen olemassa.

Red Chestnut
Eläimelle kuka puolustaa omaa reviiriään henkeen ja vereen. Ei pelkää mitään ja on ylisuojeleva omistajaansa tai omistajan omaisuutta kohtaan.

Rock Rose
Todellinen paniikki uute, eläin ei pysty enään kasaamaan itseään kasaan vaan jää niin sanottuun lukkotilaan. Käytetään paljon uutena vuotena cherry plum uutteen kanssa erittäin paukku aroille koirille.

Rock Water
Eläin on kovaluonteinen, ei halua enään poiketa entisistä säännöistä on rutiinien orja. Ei luovuta helpolla elämässä.

Scleranthus "seksitipat"
Käytetään paljon yliseksuaalisilla uroksilla. Eläin on ailahteleva, mieli alat muuttuvat koko ajan. Eläin on levoton sielu ei pysy mielellään paikoillaan. Käytetään myös matkapahoinvointi lääkkeenä yhdessä rescue remedyn kanssa.

Star of Bethlehem "traumatipat"cimg2246.jpg
Käyteään erilaisiin psyykkisiin ongelmiin joihin ei löydy mitään syytä. Traumahoitona erilaisissa tilanteissa.

Sweet Chestnut
Käyteään paljon crab applen kanssa ihottumiin. Iho ongelmat ovat tulleet yleensä masennuksen yhteydessä koska ovat yrittäneet tehdä kaikkensa omistajan eteen mutta omistajalle ei suoritukset riitä. Tämän jälkeen eläin menettää mielenkiintonsa kaikkeen.

Vervain
"Adhd tipat". Eläin käy koko ajan hirveillä kierroksilla, ei malta rauhoittua ollenkaan, ei sisällä eikä ulkona. Lemmikin kouluttaminen on lähes mahdotonta. Käytetään koirilla monesti rotukohtaisesti.

Vine
Erittäin dominoiville yksilöille, haluavat olla aina pomon paikalla eivätkä asemaansa helpolla luovuta.

Walnut
Elämän muutoksiin, kuten perheeseen tulee lapsi, muutto uuteen kotiin tai perheeseen. Helpottaa lemmikin sopeutumista.

Water Violet
Itsenäiselle, yksin viihtyvälle eläimelle, kuka ei anna mielellään kenenkään koskea itseensä. Käytetään paljon pelastettujen koirien hoidossa.

White Chestnut
Pakon omainen käytös,koirat jotka nuolee itseään koko ajan ilman mitään fyysistä syytä.Helpottaa eläimen synnytys oireista. Fyysisinä oireina nivel oireet ja allergiat

Wild Oat
Eläimelle jolla on kunnianhimoa ja intoa tehdä kaikkea mutta kun aletaan tekemään jotain into lakkaa. Eläimelle joka ei oikein ymmärrä oman omistajansa käytöstä, joten sitten helpolla luovuttaa ja menee omaan rauhaansa.

Wild Rose
Eläimelle kuka on apaattinen, mikään ei kiinnosta, totaalinen välinpitämättömyys kaikkeen. Eläimelle joka pakotetaan tekemään jotain ja se tekee sen vasten omaa tahtoaan.

Willow "kissojen uute"
Eläimelle jotka merkkailevat joka paikkaan.

Rescue remedy tipat/suihke. Ensiaputipat
Pullossa on 5 eri uutetta (star of betlehem, cherry plum, impatiens, rock rose ja clematis). Henkiseen ja fyysiseen shokkiin, onnetomuustilanteisiin, loukkaantumisiin, kriisien varalle ja jännitystilanteisiin. Eläimelle esim. paukku arkuus, eläinlääkäri-, matkustus- ja näyttelytilanteisiin.
Omistajat käyttävät tätä myös paljon itse. Aine ei ole dopingaineiden listalla.

Rescue remedy voide
Tämä on joka paikan voide, jolla voi hoitaa kaikenlaisia iho ongelmia(lievittää kutinaa ja nopeuttaa paranemista).Käy vauvasta vaariin ja kaikille elämille,voiteella on hoidettu hyvin tuloksin koirien ihosairauksia kuten furunkuloosia ja hotspottia.Voidetta voi käyttää myös hyönteistenpuremiin ja haavojen hoitoon.

Miten kukkatippoja käytetään?cimg2233.jpg

Laimenna raakapullojen uutteet 20ml tummaan pipetti pulloon (laimennussuhde 2 tippaa raakaa uutetta 15ml vettä josta n.5ml on alkoholia tai omenaviinietikkaa, nämä toimivat säilöntä aineena mutta eivät ole välttämättömiä).
Anna eläimelle suoraan suuhun tai makupalan päällä 4 tippa 3-4krt/vrk. Parhaiten ja nopeiten tipat vaikuttavat suoraan suuhun laitettuna! Säilytä pullo jääkaapissa.
Hoidon alussa oireet voivat mennä pahemmaksi, tämä on normaali reaktio, voit tällöin tiputtaa annoksen 2 tippaan ja nostaa takaisin 4 tippaan kun tilanne on rauhoittunut.

Tippoja voi tilata nettikaupoista kun löydät omalle eläimellesi sopivan uutteen tai uutteet.Itse käytän satunnaisesti tippoja asiakkaille jos huomaan että niistä on oikeasti apua koiralle