KOIRAKOULU KITI

sam_3458.jpg

                                                                            Tietoa itsestäni 

Koirakoulu Kiti lopettaa toimintaansa pikku hiljaa. Vuoden alusta en ota enään uusia asiakkaita vastaan oman terveyden ja jaksamisen vuoksi.

Kiitän kaikkia vanhoja asiakkaita menneistä vuosista. Oli ilo tavata teidät kaikki ja osasta sain itselleni hyvä ystäviä, jotka toivottavasti kulkevat rinnallani vielä tämän jälkeenkin.

Toivotan kaikille hyvää jatkoa elämälle.

Kysynnän mukaan voin järjestää kesällä 2019 vanhoille asiakkaille kursseja Heurekan nurmikentällä. Ensi vuoden alussa ryhmälenkkejä jne. Näistä infoan täällä kesällä lisää.

Maaliskuusta lähtien nämä sivut muuttuvat omiksi hlö.kohtaisiksi sivuiksi.Firman nimi poistuu.Mutta rakennan sivun niin, että sieltä löytyy tulevat ryhmälenkit ja kesän kurssit vanhoille asiakkaille

Koirakoulu Kitiä pyörittää ongelmakoirakouluttaja Kirsi Aalto. Perheeseeni kuuluu erityisnuori, kihlattuni ja 4 koiraa. Sairastuin muutama vuosi sitten harvinaiseen reumasairauteen, joten tiedän millaista on elämä omien sairauksien/kipujen kanssa, aina ei kykene pitkille lenkille ja harrastuksiin ym.

Oppini ongelmakoiriin olen saanut vuonna 1999-2006 Pertti Vilanderilta. Olin vuonna 1999 ensin hänellä omien ongelmakoirieni kanssa koulutuksessa, minkä jälkeen lähdin Pertin rinnalle oppimaan lisää ongelmakoirista ja agilitystä.

Itsenäisesti lähdin tekemään töitä vuonna 2006,  jolloin perustin Koirakoulu Kitin. Nykyään työkokemus on antanut paljon tietoa erilaisista roduista, myös harvinaisemmista koiraroduista. Omia rotuja on ollut paljon esim. Saksanpaimenkoirat, leonbergi, terrierejä, sheltit, koirasusi, göötti,mittelit, laikat jne. Tämän hetken laumani näet "Työkoirat" linkistä.

Metodini pohjautuvat koirien omaan elekieleen  ja laumahierarkiaan. Koulutus suunnitellaan aina koiran ja omistajan mukaan (millainen koira, sellainen kasvatus). Missään vaiheessa, emme koiraa satuta, vaikka joskus ulkopuolisen silmissä se voisi siltä näyttääkkin:).

Meillä koirat ovat perheenjäseniä, joita kohdellaan sen mukaan. Koirat on kasvatettu kuten lapset eli rajat ja rakkaus tyylillä. Rajat vaan kerrotaan koirille eritavalla kuin lapsille, muuta eroa ei koiran tapakasvatuksessa ole.

Ei ole yhtä ja samaa metodia, on vain Koira ja Sinä. Juuri tämä tekee työstäni haastavan ja mielenkiintoisen. Tämän vuoksi erosin itse vuosia sitten  pevikouluttajien listalla, koska en halua noudattaa mitään tiettyä kaavaa koirien kanssa.

Meille on tärkeää, että omistajat oppivat myös lukemaan omaa koiraansa. Meille voi tulla kaikenlaisten ongelmien vuoksi. Yleisimmät ongelmat ovat:

- hihnassa vetäminen

- remmissä räyhääminen muille koirille tai ihmisille

- agressiivinen käytös omistajaa tai vieraita ihmisiä kohtaan

- eroahdistus

- karkailu

- pelkotilat

Ei tarvitse hävetä, vaikka olisi millainen terroristi talossa yritämme löytää ratkaisut ongelmaan.

 Me koulutamme omistajia, emme koiria

 

 

 

 SAM_1046.JPG

 

_SAM9766.JPG

                                       sam_3280.jpg